به گزارش همشهری آنلاین، بعد شروع میکنند به تعریف و تمجید از دستپخت زنهای کدبانوی فامیل و مادرشان که قدیم چه غذاهای خوشمزهای در سفره میگذاشتند و... آخرش هم نتیجه این میشود که همه چیز خانگی بود و همه مواد را خودشان در خانه درست میکردند. مثل رب گوجهفرنگی که کمتر این روزها درستکردنش در خانه رواج دارد اما ما کاری میکنیم با خواندن این دستورالعمل به قدیم برگردید و از خانههایتان بوی خوب گوجه و رب تازه و سالم بیرون بیاید.
اولین قدم برای پختن رب، خرید گوجهفرنگی درشت و سالم است. اگر میخواهید ربی که میپزیدبرای مصرف یک سالتان باشد پس باید زحمت بکشید و تا میدان ترهبار بروید. سعی کنید گوجههایی را انتخاب کنید که درشت، قرمز و بیلکه باشد.
بعد از خرید گوجه حالا میتوانیددستهایتان را بالا بزنید و آماده درست کردن رب شوید. گوجهها را در یک ظرف بزرگ خیس کنید و بگذارید چند ساعت بماند. بعد خوب آب بکشید تا آماده خرد شدن باشند.
گوجههای شستهشده را خرد کنید و در یک ظرف بزرگ بگذارید؛ البته حالا با پیشرفت تکنولوژی خیلی راحت میتوانید گوجهها را در خردکن غذاساز بریزید و از آن طرف خرد شدهاش را تحویل بگیرید.
توجه
در مرحله صاف کردن بههیچوجه آب سفیدی را که روی موادتان جمع شده بیرون نریزید. این آب سفید نمیگذارد ربتان فاسد شود.
روغن
روی رب پخته شده کمی روغن بریزید تا کپک نزند.
نمـک
قبل از اینکه رب سفت شود به آن نمک نزنید رنگ رب تیره میشود.
بعد از خرد کردن گوجهها حالا نوبت صاف کردن گوجههاست. آبگوجهها را از گوشت و تخمهای آن جدا میکنید و در ظرفی میریزید.
مرحله آتش؛ حالا آبگوجه را که صاف کردهاید در قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید تا پخت و پز شروع شود. در این مرحله باید صبر و حوصله زیادی داشته باشید چون آب گوجه زمان زیادی میخواهد تا تبخیر شود. یادتان نرود مدام باید محتویات قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از یکی، دو ساعت که آب گوجهفرنگی کمی سفت شد و مثل ماست خودش را گرفت میتوانید نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
پرش رب؛ در این مرحله که آخرین مرحله هم هست باید حواستان به رب و البته به دستهایتان باشد که نسوزد. در این مرحله آبگوجه به خوبی تبخیر شده و رب در حال آماده شدن است؛ به همین دلیل مواد داخل قابلمه به بیرون میپرد. وقتی رب شما بهاندازه دلخواهتان سفت شد، میتوانید از روی اجاق بردارید. تمام شد؛ رب شما آماده است.
همه با هم
یادتان باشد ظرف رب باید یکجا پر شود؛ اگر به تدریج مواد را داخل آن بریزید رنگ رب تیره میشود.
آفتابی
سعی کنید رب را حتما بپزید و از روش آفتابی استفاده نکنید. در این روش رب شما آلودگیهای هوا و محیط اطراف را به خود میگیرد.
رب طعمدار
ربهای طعمدار: بعضیها در مرحله آخر، به موادشان فلفل میزنند تا طعم تندی داشته باشد.
زعفران: اگر دوست دارید که ربتان خیلی خوشرنگ و لعاب شود؛ میتوانید در مرحله آخر به آن زعفران هم اضافه کنید.
درشت و پررنگ
گوجه باید درشت و گوشتدار و پررنگ باشد در غیر این صورت رب شما سیاه میشود.
شـیشـه
بعد از پختن رب حتما آنها در شیشه دردار بریزید. از ظرفهای پلاستیکی و بیدر استفاده نکنید.
نظر شما